Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g kylskåpskallt smör
  • banan
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk pinjenötter eller grovt hackade hasselnötter

Garnering

pinjenötter eller

Gör så här

1

 Sätt ugnen på 225 grader.

2

Blanda vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Se till att smöret finfördelas.

3

Mosa bananen på en tallrik. Tillsätt banan, ägg, mjölk och pinjenötter i mjölblandningen. Blanda.

4

Fördela smeten i 12 muffinsformar. Ställ formarna på en plåt och strö på pinjenötter eller hasselnötter.

5

 Grädda hastbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få fin färg. 

6

 Låt hastbullarna svalna på ett galler.

7

Tips. Bullarna är godast samma dag som du gör dem.


Kommentar:
Vi har sötat hastbullarna med mosad banan och dragit ner på sockermängden. Pinjenötter ger gott tugg och nötig smak.