Du behöver

  • kokta eller

Sås

gul lök
1-2 msk olja
100 g valnötskärnor
2,5 dl hönsbuljong
salt och svartpeppar
pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackade örter tex persilja eller koriander

Till garnering

valnötskärnor
citronskal

Gör så här

1

Dela eller skär kycklingköttet i små strimlor eller bitar.

2

Sås. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg, 5–8 minuter. 

3

Mixa valnötskärnorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt buljongen, lite i taget och mixa ihop. Tillsätt löken och mixa ihop. Såsen ska ha gräddfilsliknande konsistens, späd den med mera buljong eller vatten om det behövs.

4

Häll såsen i en bunke. Smaka av med salt, peppar och vitlök. Blanda i örterna och kycklingen. Täck med plastfilm och ställ röran kallt 3–4 timmar eller över natten. Garnera med valnötskärnor och citronskal inför serveringen. 


Kommentar:
Den goda kycklingröran görs utan mejeriprodukter, istället får den rejält med smak av valnötter, mjukstekt lök och buljong. Den är god att servera med hembakad focaccia och örtolja.