Du behöver
- 400 g karljohanssvamp fryst, eller färska champinjoner
- 3.5 st schalottenlökar
- smör och olja till stekning
- 2 dl grädde
- 1 dl crème fraîche
- salt och peppar
- örtblad till garnering
Gör så här
1
Halvtina den frysta svampen. Skär svampen i små bitar. Skala och hacka löken.
2
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs löken cirka 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs 10–15 minuter, tills all vätska kokat in. Salta, peppra, tillsätt grädde och crème fraiche och sjud 10–15 minuter.
3
Smaka av. Servera gärna i små formar och garnera med örtblad.
4
Tips: Receptet går att laga i god tid och värma inför serveringen.
Receptet har lånats från det ryska köket, där stuvningen kallas Julienne. Gott till färs, fågel och kötträtter.