Du behöver
- 3-4 st filéer femminuterssill
- 1 kruka gräslök
- 2 msk kapris
- 1 st äpple
- 2 dl crème fraîche
- 4 msk pepparrotsvisp
- 0.5 msk senap
Gör så här
1
Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
2
Hacka gräslök och kapris. Dela, kärna ur och tärna äpplet smått.
3
Blanda crème fraiche, pepparrotsvisp och senap i en bunke. Blanda i gräslök, kapris och äpple. Vänd ner sillen och blanda försiktigt.
4
Lägg sillen i en ren burk med lock. Förslut och låt marinera i kylskåp 1 dygn.
5
Tips: Köp helst sill i hela filéer och skär dem själv i fina bitar. Du kan också köpa inlagd sill i lösvikt i delidisken.
Vi bjuder på en krämig sill med äpple och pepparrot.