Du behöver

Tårtbotten

200 g mandel
3 st ägg
2 dl strösocker
1 msk smör
2 msk mandelspån

Vit chokladmousse

300 g vit choklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde

Dekoration

1 l färska jordgubbar
50 g hyvlad mandel
1 msk florsocker

Gör så här

1

Mixa eller mal mandeln riktigt fint. Vispa lätt samman äggen med sockret till en pösig smet. Rör ner den mixade mandeln. 

2

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar botten som mäter 24 cm i diameter. Smörj med smör och häll ut mandelspån så att det täcker botten och sidorna. Häll ner mandelsmeten. 

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 20–30 minuter tills kakan stelnat och fått fin färg. 

4

Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör ner äggulorna, ett i taget. Blanda till en slät smet. 

5

Vispa grädden fluffig och rör ner lite i taget i ägg- och chokladsmeten. 

6

Häll ner moussen över den avsvalnade mandelkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen att stelna i minst 2 timmar. 

7

Ta ut kakan en stund innan den ska ätas. Garnera med jordgubbar, hyvlad mandel och pudra över florsocker.


Kommentar:
Mandelbotten, vit chokladmousse och färska jordgubbar. Midsommar i en tårta!