Du behöver

  • 3-4 st filéer femminuterssill eller matjessill, ca 250 g
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk pepparrotsvisp
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och 1 tsk saft
  • 2 msk finhackad dill
  • 0.5 st blekselleristjälk finhackad
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 0.5 st rödlök finhackad

Gör så här

1

Skär sillfiléerna i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar.

2

Blanda gräddfil, pepparrotsvisp och citronsaft i en bunke. Blanda i citronskal, dill och selleri. Blanda i gräslök och rödlök, men spara lite till garnering.

3

Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Täck bunken med plastfilm och låt stå i kylskåp 1–2 timmar. Lägg sillen i en burk. Garnera med den sparade gräslöken och rödlöken.