Du behöver
- 400 g rotselleri
 - 3 msk olivolja
 - salt
 
Fetatopping
                                                              16 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk
                                                              1 dl hasselnötskärnor
                                                              200 g fetaost
                                                              2 msk olivolja
                                                                oregano
                                                                svartpeppar                       nymald
Till servering
                                                                sallad
                                                                lantbröd
                                    
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skala sellerin och skär den i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
Bryn selleriskivorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en papprad plåt och baka i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. Salta.
Hacka nötterna. Hacka tomaterna. Smula fetaosten grovt.
Toppa selleriskivorna med nötter, tomater och feta. Ringla över olivolja. Peppra och garnera med örtblad. Servera med grönsallad och bröd.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Ugnsbakad rotselleri är oväntat läckert. Gör toppingen medan rotsellerin blir färdig i ugnen.