Du behöver
- 4 st palsternacka skrubbade och kvartade
- dl smör till ungsbakning
- dl salt & peppar efter smak
- 3 dl crème fraîche
- 0,5 st smörgåskaviar typ Kalles
- 0,5 g dill finhackad
- rödlök finhackad
- 600 sejfilé i bitar
- dill till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Lägg palsternackorna i en ugnssäker form. Klicka över lite smör, salta och peppra. Baka mitt i ugnen 20 minuter tills de är helt genombakade.
3
Rör ihop crème fraîche, kaviar, dill och lök till såsen. Smaka av med salt.
4
Lägg över palsternackorna i en ugnssäker stekpanna. Tillsätt fisken och klicka över såsen. Baka mitt i ugnen 15 minuter, toppa med dill. Servera med kokt potatis om du vill ha lite extra kolhydrater.
Här är det smörgåskaviar, dill och rödlök som ger smak åt sejen. De bakade palsternackornas sötma passar bra till.
Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam