Du behöver

  • 4 st palsternacka skrubbade och kvartade
  • dl smör till ungsbakning
  • dl salt & peppar efter smak
  • 3 dl crème fraîche
  • 0,5 st smörgåskaviar typ Kalles
  • 0,5 g dill finhackad
  • rödlök finhackad
  • 600 sejfilé i bitar
  • dill till garnering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Lägg palsternackorna i en ugnssäker form. Klicka över lite smör, salta och peppra. Baka mitt i ugnen 20 minuter tills de är helt genombakade.

3

Rör ihop crème fraîche, kaviar, dill och lök till såsen. Smaka av med salt.

4

Lägg över palsternackorna i en ugnssäker stekpanna. Tillsätt fisken och klicka över såsen. Baka mitt i ugnen 15 minuter, toppa med dill. Servera med kokt potatis om du vill ha lite extra kolhydrater. 


Kommentar:
Här är det smörgåskaviar, dill och rödlök som ger smak åt sejen. De bakade palsternackornas sötma passar bra till.

Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam