Du behöver

  • 1 st röd lök liten
  • 50 g västerbottensost i bit
  • 400 g salsiccia
  • 1 msk olivolja
  • 100 g smör

Örtig potatispuré

1 kg potatis
50 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
0,5 dl persilja
0,5 dl gräslök fint hackad
1 st rött äpple litet

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplet i ganska tunna halvmånar. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skiva osten. Gör några snitt på snedden i varje korv och stoppa försiktigt i äpple, lök och ost. Stek i ugnen i cirka 10–15 minuter eller tills osten smält och korven är genomstekt. 

2

Smält smöret i en kastrull på ganska hög värme, sänk sedan något och låt bubbla under omrörning tills det är gyllene och doftar nötigt. Häll upp i kanna. 

3

Skala potatisen och koka den riktigt mjuk. Låt ånga av medan du värmer mjölk, grädde och smör i en kastrull. Pressa eller mosa potatisen. Vispa i gräddmjölk och salt. Smaka av med peppar och strö över örterna. Servera korven med puré, brynt smör och gröna ärtor. 


Kommentar:
Vill du ha mer stekyta på korven kan du bryna den innan du fyller den. Korta då ner tiden i ugnen med fem minuter.

Servera med gröna ärtor.