Du behöver

  • 3 prt bulgur
  • 1 st buljongtärning
  • 4 st frysta, tinade laxfiléer
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 500 g broccoli färsk
  • 1 st purjolök
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen med buljongtärning i vattnet. Häll av buljongen.

3
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar, och ugnsbaka cirka 10 minuter tills de är genomlagade.

4
Skär broccoli i bitar och purjolök i skivor. Lägg broccolin i kokande saltat vatten i tre minuter, lägg sedan i purjolök och koka en minut till. Häll av vattnet och rör ihop med bulgurn.

5
Smula fetaosten i bitar och vänd ner. Servera salladen ljummen

6
tillsammans med laxen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 506, Fett 25 gram, Kolhydrater 28 gram, Fibrer 8 gram