Du behöver
- 1.2 kg oxbringa
 - vatten
 - 1.5 msk kalvfond
 - 1 st morot
 - 1 st gul lök
 - 5 st vitpepparkorn
 - 5 st kryddpepparkorn
 - persiljestjälk
 
Gör så här
1
                Dag 1:
            
2
                Lägg oxbringan i en kastrull. Häll på kallt vatten så att det täcker köttet. Häll i kalvfonden. Salta inte! Låt koka upp och skumma väl.
            
3
                Tillsätt smaksättningen och låt oxbringan småkoka under lock i ca 2 timmar. Känn med en sticka om den är mjuk.
            
4
                Låt den ligga kallt i sitt spad till nästa dag. Lägg gärna någon tyngd på köttet, ex en tallrik. (Då blir det finare skivor dagen därpå)
            
5
                Dag 2:
            
6
                Ta upp det fett som bildats och spara separat.
            
7
                Ta ur köttet och ställ kastrullen med buljongen på spisen. Låt buljongen koka ihop till ungefär 1 liter. Detta kan ta ca en timme, beroende på hur mycket buljong det är från början.
            
8
                Skär köttet i skivor.
            
9
                När det är dags för servering: Värm några matskedar av det sparade fettet i en stekpanna på högsta värme. Stek köttet i 3-4 minuter på varje sida
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Den här rätten är enkel att göra, men behöver förberedas dagen innan (se separat arbetsgång).