Du behöver
- 1 kg potatis
- 2 dl potatisvatten
- 200 g pak choi (kan bytas mot mangold)
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- 2 msk olivolja + olja att steka i
- 1 dl gräslök finhackad
- 1 dl persilja hackad
- 3 msk kapris
- 600 g varmrökt makrill
- citronklyftor
Gör så här
1
Skala och koka potatisen i bitar. Häll av den men spara 2 deciliter av kokvattnet.
2
Skär pak soi i strimlor och stek i olja. Pressa vitlök över och salta lätt.
3
Mosa potatisen grovt med en potatisstöt tillsammans med pak soi, olivolja, gräslök och persilja. Häll i potatisvatten till lagom
4
konsistens. Rör till sist ner kapris.
5
Servera moset till makrillen och skär några citronklyftor
6
att pressa över.
Näringsberäkning: Kcal 663, Fett 32 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 5 g