Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 dl potatisvatten
  • 200 g pak choi (kan bytas mot mangold)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • 2 msk olivolja + olja att steka i
  • 1 dl gräslök finhackad
  • 1 dl persilja hackad
  • 3 msk kapris
  • 600 g varmrökt makrill
  • citronklyftor

Gör så här

1
Skala och koka potatisen i bitar. Häll av den men spara 2 deciliter av kokvattnet.

2
Skär pak soi i strimlor och stek i olja. Pressa vitlök över och salta lätt.

3
Mosa potatisen grovt med en potatisstöt tillsammans med pak soi, olivolja, gräslök och persilja. Häll i potatisvatten till lagom

4
konsistens. Rör till sist ner kapris.

5
Servera moset till makrillen och skär några citronklyftor

6
att pressa över.


Kommentar:
Näringsberäkning: Kcal 663, Fett 32 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 5 g