Du behöver
- 200 g risnudlar tunna
- 750 g räkor med skal (300 g skalade)
- 1 st gurka
- 2 st morötter
- 1/2–1 st rödlök
- 1 st kruka koriander blad och stjälk
- dressing
- 2 st lime saften
- 3 msk fisksås
- 1.5 msk socker
- 1 st röd chili urkärnad
- 1 st vitlök finhackad
- 1 dl salta jordnötter krossade eller hackade
Gör så här
1
                Lägg nudlarna i en skål och häll på kokande vatten så att det täcker. Låt stå och mjukna i två minuter (olika märken mjuknar olika fort, ta upp en nudel och smaka) och spola sedan av med kallt vatten och krama ur vätskan.
            
2
                Lägg nudlarna i en stor skål och klipp dem lite så blir de lät-tare att äta. Skala räkorna.
            
3
                Skala gurka och morot, kärna ur gurkan och skär dem i femcentimetersbitar och strimla tunt. Skala och finhacka löken, den mindre mängden om den är stark. Grovhacka koriandern.
            
4
                Blanda limesaft, fisksås, socker, chili och vitlök och rör tills sockret löst sig.
            
5
                Blanda ner grönsaker, lök, koriander och dressing i nudlarna, toppa med räkor och krossade jordnötter.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






