Du behöver

  • 1 l bär t ex blåbär
  • 5 st äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 dl marsalavin eller vitt vin
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill. Ställ fyra–fem ugnssäkra portionsformar på en ugnsplåt. Fördela bären i formarna.

2
Mät upp äggulor, socker och vin i en rostfri kastrull och vispa

3
ihop. Sätt kastrullen på medelstark värme och vispa med visp

4
tills blandningen blir tjock och krämig, men var vaksam, den får inte koka. Det går också att göra det här momentet i vattenbad.

5
Ringla zabaglionen över bären i formarna.

6
Sätt in plåten under grillen, med ugnsluckan öppen, 1–3 minuter eller tills krämen fått fin färg. (Passa noga så att den inte blir bränd.)

7
Sikta över florsockret och servera.