Du behöver
- 1 l yoghurt vanilj
- 1 dl florsocker
Hallonsås:
200 g hallon frysta och tinade
100 g strösocker (ca 1 dl)
0.5 st lime
Till servering:
choklad hyvlad vit
Gör så här
1
Vispa ihop vaniljyoghurt och florsocker och kör blandningen i cirka 20 minuter i glassmaskin. Häll i en form och frys i någon timme om du vill göra kulor av glassen, eller ät direkt.
2
Hallonsås: Mosa hallonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Pressa över lime och koka upp. Låt sjuda i ett par minuter tills sockret löst sig helt. Pressa genom en finmaskig sil för att få bort alla kärnor och låt
3
sedan svalna. Servera glassen med hallonsås och toppa med hyvlad vit choklad.
Enklare blir det knappast! Spritsa den nykörda yoghurtglassen i söta glas eller formar så ser det extra lyxigt ut.