Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 0.5 tsk paprikapulver rökt
  • 3 dl basmatiris
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st morötter
  • 1 st bönor t ex röda bönor eller cannellini
  • 2 dl kyckling tillagat i bitar, benfritt
  • 2 dl matyoghurt 10
  • 1 st citron
  • svartpeppar

Gör sÄ hÀr

1
Skala löken och finhacka den och chilifrukten. FrÀs dem i ett par minuter i olivolja i en kastrull.

2
TillsÀtt saffran, rökt paprikapulver och ris och frÀs under omrörning i nÄgon minut till. TillsÀtt salt och 5 dl hett vatten, rör om och lÄt koka pÄ svag vÀrme under lock i 12

3
minuter.

4
Dra av frÄn vÀrmen och lÄt stÄ i ytterligare 10 minuter.

5
Skala och riv morötterna grovt. Skölj bönorna och lÄt dem rinna av.

6
Blanda yoghurten med fint rivet skal och saften av citronen. Smaka av med salt och peppar.

7
VÀnd ner bönor och morötter i riset och servera det med vÀrmd kyckling och citronyoghurt.


Kommentar:
Tips! Det funkar fint med andra sorters ris, men du kan behöva anpassa koktiden efter anvisningarna.