Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st röd chili
- 1 st saffran (0,5 g)
- 0.5 tsk paprikapulver rökt
- 3 dl basmatiris
- 0.5 tsk salt
- 2 st morötter
- 1 st bönor t ex röda bönor eller cannellini
- 2 dl kyckling tillagat i bitar, benfritt
- 2 dl matyoghurt 10
- 1 st citron
- svartpeppar
Gör sÄ hÀr
1
Skala löken och finhacka den och chilifrukten. FrÀs dem i ett par minuter i olivolja i en kastrull.
2
TillsÀtt saffran, rökt paprikapulver och ris och frÀs under omrörning i nÄgon minut till. TillsÀtt salt och 5 dl hett vatten, rör om och lÄt koka pÄ svag vÀrme under lock i 12
3
minuter.
4
Dra av frÄn vÀrmen och lÄt stÄ i ytterligare 10 minuter.
5
Skala och riv morötterna grovt. Skölj bönorna och lÄt dem rinna av.
6
Blanda yoghurten med fint rivet skal och saften av citronen. Smaka av med salt och peppar.
7
VÀnd ner bönor och morötter i riset och servera det med vÀrmd kyckling och citronyoghurt.
Tips! Det funkar fint med andra sorters ris, men du kan behöva anpassa koktiden efter anvisningarna.