Du behöver

  • salt
  • 400 g färskpotatis
  • 0.25 st citron tvättad

Dillolja:

1 dl matolja
1 näve dill plockad
1 näve bladspenat
2 msk smör brynt
2 msk ansjovisspad
1 näve dillvippor
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Koka upp saltat vatten. Skrubba potatisen lätt. Lägg potatisen och citronklyftan i kokande vatten och koka tills potatisen är mjuk. Häll av och låt den ånga av ordentligt.

2
Dillolja: Värm oljan till cirka 60 grader. Tillsätt dill och spenat och mixa i cirka 2–3 minuter på högsta fart tills du får en grön olja. Salta. Sila sedan oljan genom en finmaskig sil.

3
Värm potatisen i brynt smör och ansjovisspad. Ringla över dilloljan, strö över dillvipporna. Avsluta med svartpeppar.


Kommentar:
Tips! Om du har möjlighet, klicka lite löjrom på toppen, och servera potatisen som en trevlig förrätt.