Du behöver

  • 3 prt fullkornsbulgur
  • 1 st burk kikĂ€rter, 400 g avrunna
  • 0.5 st citron saften
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 krm curry
  • salt
  • 3 st tomater grovt hackade
  • 0.5 st gurka delad och skivad
  • 0.5 st rödlök strimlad
  • 4 st laxfilĂ© portionsbitar Ă  125 g
  • olja till stekning

Gör sÄ hÀr

1
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör i den med en gaffel och lÄt svalna nÄgot.

2
Gör hummus genom att mixa kikÀrter med citronsaft, vitlök, persilja, olja, spiskummin och curry, smaka av med salt. SpÀd med lite vatten om konsistensen blir för fast.

3
Blanda bulgur med tomat, gurka och rödlök.

4
Stek laxen i olja i het panna, nÄgra minuter pÄ var sida, salta fisken och servera med bulgur och hummus.


Kommentar:
Prova gÀrna att smaksÀtta hummusen med andra kryddor Àn de vi föreslÄr hÀr.