Du behöver
- 400 g pasta
- 150 g sojabönor frysta
- rÄa salsicciakorvar (ca 375 g)
- 0.5 tsk oregano
- olja att steka i
- salt och peppar
- 1 dl vitt vin (eller vatten)
- 0.5 st kruka basilika de fint skurna bladen
- parmesanost riven
Gör sÄ hÀr
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. SlÄ kokande vatten över bönorna och lÄt stÄ i tre minuter, slÄ sedan bort vattnet och lÄt rinna av.
2
SkÀr upp korvarna, skrapa ur innehÄllet med en sked mot en skÀrbrÀda. Finfördela fÀrsen och frÀs den tillsammans med oregano i het stekpanna i olja i nÄgra minuter. LÄt bönorna frÀsa med i en minut. Salta och peppra. TillsÀtt vinet och lÄt puttra ihop.
3
Blanda till sist i den kokta pastan i pannan tillsammans med hackad basilika. Servera med riven parmesanost.
Vi drar skinnet av fÀrsk salsiccia och frÀser den kryddade fÀrsen med sojabönor till kvÀllens pasta.