Du behöver

  • 400 g pasta
  • 150 g sojabönor frysta
  • rĂ„a salsicciakorvar (ca 375 g)
  • 0.5 tsk oregano
  • olja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt vin (eller vatten)
  • 0.5 st kruka basilika de fint skurna bladen
  • parmesanost riven

Gör sÄ hÀr

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. SlÄ kokande vatten över bönorna och lÄt stÄ i tre minuter, slÄ sedan bort vattnet och lÄt rinna av.

2
SkÀr upp korvarna, skrapa ur innehÄllet med en sked mot en skÀrbrÀda. Finfördela fÀrsen och frÀs den tillsammans med oregano i het stekpanna i olja i nÄgra minuter. LÄt bönorna frÀsa med i en minut. Salta och peppra. TillsÀtt vinet och lÄt puttra ihop.

3
Blanda till sist i den kokta pastan i pannan tillsammans med hackad basilika. Servera med riven parmesanost.


Kommentar:
Vi drar skinnet av fÀrsk salsiccia och frÀser den kryddade fÀrsen med sojabönor till kvÀllens pasta.