Du behöver

  • 6 st rabarberstjälk (cirka 500 g ansad)
  • 1 skiva citron
  • vatten eller vodka
  • socker cirka 3 dl

Gör så här

1
Tvätta och skiva rabarbern. Fyll en glasburk med rabarber. Lägg en citronskiva ovanpå. Häll på vatten eller vodka så att det täcker.

2
Sätt på lock och låt stå svalt i cirka tre dygn. Sila av rabarbern och häll saften i en flaska. Tillsätt socker och skaka och vänd flaskan tills sockret löst sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker efter smak. Det ska bli rejält sött så att saften kan blandas ut med kallt vatten och is.

3
När vattnet byts mot vodka får man en vackert rosa likör att servera väl kyld eller som grund i en drink.


Kommentar:
Tips! Eftersom saften är rårörd och saknar konserveringsmedel bör den konsumeras inom en vecka eller frysas in. Likören klarar sig länge i kylen.
Receptet är skapat av Mikael Majewski.