Du behöver

  • 900 g potatis kokt och mosad
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin malen
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk hackad koriander
  • 3 st ägg
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning

Gör så här

1
Blanda potatis, kryddor, koriander, ägg, salt och peppar i en stor skål. Mjöla händerna och forma potatisen till små plättar. Täck över plättarna med plast och låt vila i kylen cirka 30 minuter.

2
Hetta upp ett tunt lager olja i stekpannan och stek tills plättarna är knapriga och gyllenbruna på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.


Kommentar:
Den här rätten tog vi i familjen alltid med oss när vi åkte och badade. Smakar lika gott kall som varm och passar utmärkt på picknick.

Receptet kommer från boken “I köket med Markiz” (Nordstedts).