Du behöver

  • 200 g glasnudlar
  • 1 st gurka
  • 4.5 st rĂ€disor
  • 1 st rödlök
  • 1 st vattenmelon klyfta
  • 200 g rostbiff skivad
  • 100 g cashewnötter
  • 1 msk ingefĂ€ra finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st röd chili finhackad
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk rĂ„socker
  • 1 st lime skal och saft
  • 0.5 st koriander kruka fĂ€rsk

Gör sÄ hÀr

1
Tillred glasnudlarna enligt anvisningen pÄ förpackningen. Skölj i kallt vatten och lÄt rinna av.

2
Skala gurkan och skiva tunt. Skiva rÀdisorna tunt. Skala och dela löken i tvÄ delar och skÀr i tunna klyftor. SkÀr loss melonen frÄn skalet och skÀr i mindre bitar.

3
Blanda nudlarna med grönsaker, melon och rostbiff i en skÄl eller pÄ ett fat.

4
Rosta nötterna i en torr panna i nÄgra minuter till fin fÀrg. Blanda ingefÀra, vitlök, chili, soja, socker, limeskal och saft i en skÄl. Hacka koriandern grovt. HÀll hÀlften av dressingen över

5
salladen och blanda. Strö över nötter och koriander och servera resten av dressingen vid sidan av.


Kommentar:
Salladen med glasnudlar, rostbiff och melon Àr en praktisk picknickrÀtt att njuta i det fria, eftersom den serveras kall.