Du behöver
- 200 g glasnudlar
- 1 st gurka
- 4.5 st rÀdisor
- 1 st rödlök
- 1 st vattenmelon klyfta
- 200 g rostbiff skivad
- 100 g cashewnötter
- 1 msk ingefÀra finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 st röd chili finhackad
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk rÄsocker
- 1 st lime skal och saft
- 0.5 st koriander kruka fÀrsk
Gör sÄ hÀr
1
Tillred glasnudlarna enligt anvisningen pÄ förpackningen. Skölj i kallt vatten och lÄt rinna av.
2
Skala gurkan och skiva tunt. Skiva rÀdisorna tunt. Skala och dela löken i tvÄ delar och skÀr i tunna klyftor. SkÀr loss melonen frÄn skalet och skÀr i mindre bitar.
3
Blanda nudlarna med grönsaker, melon och rostbiff i en skÄl eller pÄ ett fat.
4
Rosta nötterna i en torr panna i nÄgra minuter till fin fÀrg. Blanda ingefÀra, vitlök, chili, soja, socker, limeskal och saft i en skÄl. Hacka koriandern grovt. HÀll hÀlften av dressingen över
5
salladen och blanda. Strö över nötter och koriander och servera resten av dressingen vid sidan av.
Salladen med glasnudlar, rostbiff och melon Àr en praktisk picknickrÀtt att njuta i det fria, eftersom den serveras kall.