Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 0.75 dl rapsolja
- 4.5 dl morötter finrivna
- 1.5 tsk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk bikarbonat
Glasyr:
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1.5 tsk pressad citron eller lime
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ägg och socker pösigt.
3
Rör i olja och de rivna morötterna.
4
Blanda ihop de övriga torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner i smeten.
5
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda längst ner i ugnen på 40-45 minuter.
6
Låt kakan svalna och gör sedan glasyren.
7
Blanda osten med florsocker och citronsaften och bred sedan över kakan.