Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3.5 msk koncentrerad apelsinjuice

Till servering:

potatis kokt
broccoli kokt
2 st apelsiner i klyftor

Gör så här

1
Stek kotletterna i smör i cirka 2–3 minuter per sida. Salta och peppra.

2
Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp.

3
Smula ned buljongen och rör i apelsinjuicekoncentratet. Rör om i såsen och låt puttra i några minuter.

4
Servera kotletterna med sås, potatis, broccoli och apelsinklyftor.


Kommentar:
Hemligheten med den här rätten är apelsinjuice som får koka med i gräddsåsen.