Du behöver

  • 500 g kolja filĂ©, skinn- och benfri
  • 1 st röd chili
  • 2 st salladslökar
  • 1 st rödlök
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 4 st nudlar port

Dressing:

3 msk limesaft fÀrskpressad
3 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk fisksÄs
2 msk japansk soja

Till servering:

0.5 st kruka koriander
sesamfrö
ingefÀra inlagd
limeklyfta

Gör sÄ hÀr

1
SkÀr fisken i mindre bitar. Dela, kÀrna ur och hacka chilin. Ansa och hacka salladslöken. Skala och strimla rödlöken. Skala och strimla morötterna.

2
Mixa fiskbitarna och saltet till en fĂ€rs i matberedare monterad med en kniv. LĂ€gg fĂ€rsen i en skĂ„l och blanda i chili och lök för hand. Forma fĂ€rsen till 6–8 avlĂ„nga kakor. Stek

3
kakorna gyllengula runtom i oljan, cirka 5 minuter, hÄll dem varma under lock.

4
Koka nudlarna enligt anvisning pÄ förpackningen.

5
Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

6
Blanda nudlar och dressing. Toppa dem med rödlök, morötter, koriander och sesamfrö. Servera med fiskkakorna, inge­fÀra och limeklyftor.