Du behöver

  • 600 g chorizokorv
  • olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 st broccoli
  • 1 st förpackning blandade bönor (ca 380 g)
  • 1 st förpackning kikärter (ca 380 g)
  • 1 st cocktailtomater ask
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

1
Dela korven i mindre bitar. Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna och stek korven i cirka 5 minuter tills den fått färg på bägge sidor.

2
Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna klyftor. Lägg upp korven på ett fat och tillsätt 1 msk olivolja i stekpannan. Stek löken i cirka 2 minuter tills den mjuknat. Dela

3
under tiden broccolin i mindre buketter. Halvera stjälkarna och skär i tunna skivor. Lägg ner broccolin med löken, fräs i ett par minuter. Tillsätt eventuellt ytterligare någon matsked olja om det verkar torrt i pannan.

4
Häll av spadet från bönorna och lägg dem i en bunke. Dela

5
tomaterna i halvor. Häll i vinäger och 2 matskedar olivolja och blanda med bönorna. Krydda med lite salt och peppar. Vänd även ner broccolin och löken. Blanda gräddfil med sambal oelek.

6
Lägg upp bönsalladen på tallrikar tillsammans med den stekta korven och servera med sambaldressingen. Ris eller libabröd är gott att servera till salladen och gör den mer mättande.