Du behöver

  • 1 st vitkĂ„l klyfta
  • 1 st morot
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st lime
  • 1 tsk rĂ„socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisĂ„s
  • 1 tsk ingefĂ€ra finriven fĂ€rsk
  • 0.5 st kyckling fĂ€rdiggrillad
  • 0.5 st koriander kruka fĂ€rsk
  • 1 st baguette
  • 4 msk majonnĂ€s
  • 1 dl nötter eller cashewnötter

Gör sÄ hÀr

1
Strimla vitkÄlen tunt. Skala morot och lök. Riv moroten grovt och skÀr löken i tunna skivor. LÀgg ner grönsakerna i en bunke och pressa ner saften frÄn lime. TillsÀtt socker, sesamolja, chilisÄs och finriven ingefÀra. Blanda sÄ att dressingen gÄr in ordentligt i salladen.

2
Plocka isÀr kycklingköttet i mindre bitar. Om du anvÀnd-er rester och kycklingen Àr kall kan köttet vÀrmas efter att det plockats ner i mindre bitar. Hetta dÄ upp en stekpanna med 1 msk olivolja och frÀs kycklingköttet i nÄgra minuter.

3
Plocka korianderbladen och dela baguetten i fyra delar. Gör en öppning lÀngs med, men skÀr inte Ànda ner, brödet ska fortfarande hÀnga ihop. Bred majonnÀs i botten av brödet och fyll med sallad, kyckling och toppa med grovhackade nötter och koriander.