Du behöver
- 1 st vitkÄl klyfta
- 1 st morot
- 0.5 st rödlök
- 1 st lime
- 1 tsk rÄsocker
- 0.5 msk sesamolja
- 1 msk sweet chilisÄs
- 1 tsk ingefÀra finriven fÀrsk
- 0.5 st kyckling fÀrdiggrillad
- 0.5 st koriander kruka fÀrsk
- 1 st baguette
- 4 msk majonnÀs
- 1 dl nötter eller cashewnötter
Gör sÄ hÀr
1
Strimla vitkÄlen tunt. Skala morot och lök. Riv moroten grovt och skÀr löken i tunna skivor. LÀgg ner grönsakerna i en bunke och pressa ner saften frÄn lime. TillsÀtt socker, sesamolja, chilisÄs och finriven ingefÀra. Blanda sÄ att dressingen gÄr in ordentligt i salladen.
2
Plocka isÀr kycklingköttet i mindre bitar. Om du anvÀnd-er rester och kycklingen Àr kall kan köttet vÀrmas efter att det plockats ner i mindre bitar. Hetta dÄ upp en stekpanna med 1 msk olivolja och frÀs kycklingköttet i nÄgra minuter.
3
Plocka korianderbladen och dela baguetten i fyra delar. Gör en öppning lÀngs med, men skÀr inte Ànda ner, brödet ska fortfarande hÀnga ihop. Bred majonnÀs i botten av brödet och fyll med sallad, kyckling och toppa med grovhackade nötter och koriander.