Du behöver

  • 3 msk chiafrö + extra att strö över frallorna
  • 3 dl havregryn
  • 6 dl hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 st ägg till pensling

Gör så här

1
Blanda chiafrö och havregryn i en bunke och häll över hett vatten. Låt stå och svalna i minst 20 minuter. Rör då och då.

2
Smula jästen och lös i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt och chia- och havregröten. Blanda sedan i grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en lös deg. Jäs övertäckt i 1 timme. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut runda frallor som läggs på papprade plåtar. Låt jäsa 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö på chiafrön och grädda 20–25 minuter i mitten av ugnen.

3
Låt svalna under bakduk. Frallorna går bra att frysa.