Du behöver
- 8 st minimorot
- 2 st stjälkar blekselleri
- 1 bitar gurka
- 8 st rädisor
- 1 st fänkål liten
- 8 st sparris
- ärtskott en liten bunt
Kräm:
2 dl grädde
3 msk smetana eller creme fraiche
150 g västerbottensost riven
0.25 krm kajennpeppar
Gör så här
1
Skala morötterna. Skär sellerin och gurkan i stavar. Plocka bort det mesta av blasten på rädisorna, men lämna några blad som garnering. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Bryt av den hårda
2
nedre delen av sparrisen.
3
Lägg grönsakerna och ärtskotten i en skål med isvatten och ställ kallt så att de blir krispiga, cirka 15 minuter.
4
Kräm Blanda grädde och smetana i en liten släpplättstekpanna. Värm upp under omrörning till blandningen precis kokar upp. Krydda med kajennpeppar.
5
Ta pannan från värmen, tillsätt osten och låt den smälta under omrörning.
6
Låt krämen svalna och fördela den i små glas.
7
Låt grönsakerna rinna av på kökshandduk. Stick ner grönsakerna i ostkrämen och servera.