Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st dubbeldaim

Daimgrädde

1 st dubbeldaim
2.5 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk florsocker

Gör så här

1
Sätt på ugnen på 200 grader.

2
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i smeten. Hacka daimen och blanda ner även den i smeten.

3

4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

5

6
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och ställ den gärna i kylen över natten.

7

8
Daimgrädden:

9
Vispa grädden fluffigt tillsammans med kakao och florsocker. Hacka daimen och vänd ner det mesta i grädden, spara lite till dekorering.

10

11
Lossa kladdkakan ut formen och bred grädden över och dekorera med hackad daim.