Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st dubbeldaim
Daimgrädde
1 st dubbeldaim
2.5 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk florsocker
Gör så här
1
Sätt på ugnen på 200 grader.
2
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i smeten. Hacka daimen och blanda ner även den i smeten.
3
4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
5
6
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och ställ den gärna i kylen över natten.
7
8
Daimgrädden:
9
Vispa grädden fluffigt tillsammans med kakao och florsocker. Hacka daimen och vänd ner det mesta i grädden, spara lite till dekorering.
10
11
Lossa kladdkakan ut formen och bred grädden över och dekorera med hackad daim.