Du behöver

  • 1 dl kokosflingor
  • 1 st kokosmjölk burk
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 msk kardemumma hela frön_
  • 2 dl vatten basmatisris + 2 dl
  • salt + 1 tsk
  • 3.5 st kycklingfil
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • mangochutney till servering

Gör så här

1
Låt kokosflingorna dra i kokosmjölken, cirka en halvtimme. Sila av och spara både kokosmjölk och -flingor. Vispa ihop ägg, ströbröd och urkramade kokosflingor.

2
Rosta kardemumman i torr panna och krossa i mortel.

3
Koka riset på låg värme med vatten, resterande kokosmjölk och salt.

4
Kör kycklingfiléerna till färs i din matberedare. Blanda i kokos- och ströbrödblandningen, olja, salt och kardemumma. Forma till trinda biffar.

5
Stek kycklingbiffarna gyllenbruna på båda sidor, lägg lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, cirka 10 minuter. Servera med ris, lime och mangochutney.