Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st kålrot liten
  • 1 st kålrabbi liten
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 1 st körsbärstomater ask
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 3 st koriander kvistar färsk
  • 2 dl vita bönor blötlagda över natten, avrunna
  • 2 dl vatten
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st squash

Harissasås:

1 st röd chili
0.5 st röd paprika
2 st körsbärstomater
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
1 msk citronsaft
2 dl yoghurt tjock

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök. Skala och skär kålrot, kålrabbi, palsternacka och morötter i grova bitar. Skär tomater i halvor.

2
Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt lök och vitlök. Låt löken svettas utan att ta färg i några minuter. Tillsätt kålrot, kålrabbi, palsternacka, morot och tomater. Krydda med gurkmeja, paprikapulver, spiskummin och chili.

3
Blanda även ner tomatpurén och fräs grönsakerna med kryddorna en liten stund. Krydda med salt och peppar och lägg i koriander.

4
Häll till sist ner bönor och vatten. Puttra under lock i cirka 30 minuter.

5
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skiva squashen centimetertjockt, lägg i grytan med sötpotatisen.

6
Blanda och puttra i cirka 15–20 minuter, tills grönsaker och bönor är mjuka.

7
Harissasås Skär chilin i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Halvera tomaterna och skala vitlöken. Mixa allt med olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till grytan ihop med tjock yoghurt.