Du behöver

  • 10 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 l mjölk
  • smör att steka i

Tillbehör:

sidfläsk knaperstekt
rårörda lingon

Gör så här

1
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek smeten i smör på medelvärme i en djup stekpannan med släpplättbeläggning. Putta eller skjut försiktigt smeten i botten av pannan inåt mot mitten tills äggakakan har stannat och fått fin färg, cirka 15 minuter. Vänd den försiktigt med hjälp av stek-spaden och stek den gyllenbrun på andra sidan.

2
Servera med knaperstekt sidfläsk och rårörda lingon.


Kommentar:
Tips! Gör gärna smeten dagen före och låt den ”sätta sig” övertäckt i kylen över natten.