Du behöver

  • 1 st äpple gärna med rött skal
  • 1 st smördegsplatta halv kyld på rulle
  • 1.5 dl socker
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vatten i en liten kastrull. Kvarta äpplet, skär bort kärnhuset och skiva varje del i tunna halvmånar. Koka äppelskivorna i några minuter tills de känns mjuka, prova med provsticka, slå sedan av vattnet.

2
Skär smördegen i cirka 10 remsor och kavla ut dem lätt, remsorna ska bli cirka 2 centimeter breda. Vänd äppelskivorna i sockret. Lägg ut äppelskivorna lite omlott på smördegsremsorna, cirka 5–6 bitar på varje remsa. Rulla sedan försiktigt ihop remsorna så att små rosor bildas. Ställ smördegsrosorna på papprad plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter. De ska bli torra och lätt gyllene. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.


Kommentar:
Passar utmärkt som drinktilltugg.