Du behöver

  • 2 knippen sparris
  • 1 msk smör
  • örtsalt
  • 100 g ärtskott
  • 8 lasagneplattor
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 3 msk vitt vin
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • salt

Gör så här

1
1. Ansa sparrisen. Skär bort hårda delar. Fräs i smör. Salta.

2
2. Skär eller klipp skotten i mindre delar.

3
3. Koka lasagneplattorna i rikligt med vatten (gärna med lite olja i).

4
4. Vispa crème fraichen med elvisp till den blir hård. Vispa äggulor och vin i kastrull på värmen till den blir ett fast skum (se till att den inte bränns vid). Rör i gräs-löken. Salta. Blanda försiktigt crème fraiche och skum.

5
5. Lägg upp en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg på sparris och skott. Häll över lite skum. Lägg på en platta som lock. Häll på mer skum. Servera omedelbart.


Kommentar:
Ärtskott innehåller som alla skott mängder av nyttigheter, som magnesium och kalcium.

320 KCAL PER PORTION
11 g protein, 15 g fett, 36 g kolhydrater