Du behöver
- 2 knippen sparris
- 1 msk smör
- örtsalt
- 100 g ärtskott
- 8 lasagneplattor
- 1 dl créme fraiche
- 2 äggulor
- 3 msk vitt vin
- 1 knippe gräslök, hackad
- salt
Gör så här
1
1. Ansa sparrisen. Skär bort hårda delar. Fräs i smör. Salta.
2
2. Skär eller klipp skotten i mindre delar.
3
3. Koka lasagneplattorna i rikligt med vatten (gärna med lite olja i).
4
4. Vispa crème fraichen med elvisp till den blir hård. Vispa äggulor och vin i kastrull på värmen till den blir ett fast skum (se till att den inte bränns vid). Rör i gräs-löken. Salta. Blanda försiktigt crème fraiche och skum.
5
5. Lägg upp en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg på sparris och skott. Häll över lite skum. Lägg på en platta som lock. Häll på mer skum. Servera omedelbart.
Ärtskott innehåller som alla skott mängder av nyttigheter, som magnesium och kalcium.
320 KCAL PER PORTION
11 g protein, 15 g fett, 36 g kolhydrater