Du behöver

  • 5 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 12 st potatis fasta
  • 4 st palsternackor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven ost lagrad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 100 g sojabönor frysta gröna, skalade

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Riv morötterna och hacka purjon. Fräs i olja tills allt mjuknat.

3
3. Skala potatis och palsternackor och skiva tunt.

4
4. Värm creme fraiche i kastrull. Rör i osten. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen och vispa i två ägg. Rör i potatis och palsternacka.

5
5. Täck en form, eller fyra portionsformar, med bakplåtspapper. Häll i hälften av rotfruktsröran. Täck med morots- och purjoblandningen. Häll över resten av potatis- och palsternacksröran.

6
6. Baka i ugnen i cirka 45 minuter. Servera varm eller ljummen, toppad med sojabönor.


Kommentar:
Sojabönor är bra för hjärtat. Gillar man dem inte som de är kan man prova tofu, sojakött, sojamjölk eller andra sojaprodukter.
Terrinen passar som huvudrätt med exempelvis bönor till.

513 KCAL PER PORTION
18 g protein, 21 g fett, 60 g kolhydrater