Du behöver

  • ca 400 g kronärtskocksbottnar från burk eller frysta
  • 1 dl havregrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 6 rödbetor
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 200 g grönkål
  • 1 msk smör

Gör så här

1
1. Börja med kronärtskockspurén. Koka upp bottnarna. Mixa med grädde och smaka av med salt och peppar. Häll i kastrull och ställ på lägsta möjliga värme.

2
2. Skrubba betorna och koka dem

3
al dente, 20–40 minuter beroende på storlek.

4
3. Skär svampen i bitar, skiva squashen, hacka löken och fräs några minuter i olja.

5
4. Dra eller skär av bladen på grönkålen. Fräs i smör tills de är frasiga.

6
5. Fördela purén på fyra tallrikar. Bred ut den. Toppa med rödbetor i klyftor, svamp, lök och squash och strössla över grönkålen.


Kommentar:
Grönkålen har en sällan skådad renässans i Sverige. Full av vitaminer och antioxidanter, dessutom är den en bra källa till fibrer, järn, kalium och magnesium.

246 KCAL PER PORTION
8 g protein, 11 g fett, 27 g kolhydrater