Du behöver
- ½ dl belugalinser
- 400 g blandad svamp (kantareller, karljohanssvamp, ostronskivling)
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- 1 msk sojasås
- ½ krm torkad timjan
- 10 potatisar
- 2 morötter
- 1 msk olja
- salt
- några kvistar bladpersilja
- ÖRTKRÄM:
- 1 kruka dill
- några kvistar bladpersilja
- 3 dl lättyoghurt
- salt
Gör så här
1
1. Koka linserna i 15–20 minuter. Häll av vattnet.
2
2. Ansa svampen, skär i bitar, hacka löken och fräs allt i olja. Rör i sojasås och timjan. Låt svampen bli gyllene. Ta från plattan och rör i linserna.
3
3. Skala potatis och morot, riv grovt och blanda. Fräs på mellanvärme som små rösti i plättlagg i cirka fyra, fem minuter på varje sida. För större rösti i vanlig panna 8–12 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
4
4. Rör ihop örtkrämen: Hacka dill och persilja fint, rör ner i yoghurten och smaka av med salt.
5
5. Fördela röstin på fyra tallrikar. Toppa med svamp- och linsblandningen. Servera krämen vid sidan av.
Belugalinser har förstås fått sitt namn för att de påminner om den exklusiva kaviaren. Innehåller mycket protein och fibrer.
TIPS! Låt de färdiga potatiskakorna ligga i ugnen på cirka 100 grader, för att inte förlora sin krispighet medan du gräddar klart hela satsen.
324 KCAL PER PORTION
11 g protein, 9 g fett, 49 g kolhydrater