Du behöver

  • ½ dl belugalinser
  • 400 g blandad svamp (kantareller, karljohanssvamp, ostronskivling)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 msk sojasås
  • ½ krm torkad timjan
  • 10 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • salt
  • några kvistar bladpersilja
  • ÖRTKRÄM:
  • 1 kruka dill
  • några kvistar bladpersilja
  • 3 dl lättyoghurt
  • salt

Gör så här

1
1. Koka linserna i 15–20 minuter. Häll av vattnet.

2
2. Ansa svampen, skär i bitar, hacka löken och fräs allt i olja. Rör i sojasås och timjan. Låt svampen bli gyllene. Ta från plattan och rör i linserna.

3
3. Skala potatis och morot, riv grovt och blanda. Fräs på mellanvärme som små rösti i plättlagg i cirka fyra, fem minuter på varje sida. För större rösti i vanlig panna 8–12 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.

4
4. Rör ihop örtkrämen: Hacka dill och persilja fint, rör ner i yoghurten och smaka av med salt.

5
5. Fördela röstin på fyra tallrikar. Toppa med svamp- och linsblandningen. Servera krämen vid sidan av.


Kommentar:
Belugalinser har förstås fått sitt namn för att de påminner om den exklusiva kaviaren. Innehåller mycket protein och fibrer.
TIPS! Låt de färdiga potatiskakorna ligga i ugnen på cirka 100 grader, för att inte förlora sin krispighet medan du gräddar klart hela satsen.

324 KCAL PER PORTION
11 g protein, 9 g fett, 49 g kolhydrater