Du behöver

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2–1 tsk chilipulver mild
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl basilika finhackad färsk
  • 1 st laxsida ca 1 kg
  • olja till plåten
  • 1 st knippa färsk lök
  • 1 st citron vältvättad
  • olja till pensling
  • 0.5 tsk torkade örter t ex timjan, basilika, oregano
  • flingsalt
  • färska örter ett par kvistar

Gör så här

1
Börja med BBQglazen. Blanda paprikapulver, chilipulver, timjan, salt, socker och svartpeppar. Blanda i vinägern. Tillsätt olivoljan i en stråle under fortsatt blandning. Vänd ner basilikan. Lägg laxen med köttsidan upp på en plåt penslad med olja. Pensla laxen med glazen. Grilla laxen under lock cirka

2
30 minuter. Ansa, dela på längden och pensla den färska löken

3
och citronen delad i halvor med oljan och grilla tillsammans med laxen de sista 10 minuterna. Pensla den färdiggrillade laxen med mera glaze och smula över de torkade örterna. Salta

4
laxen och löken. Garnera med färska örter om du har.

5
Servera med cajunremoulad och oliver.


Kommentar:
Tips! Nybakat bröd, kokt couscous eller färsk potatis är också gott till.