Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 8 st träspett blötlagda
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

1 st rödlök
1 st lime
2.5 st tomater
4 st libabröd
1.5 dl grekisk yoghurt
1 tsk chiliflingor
4 msk korianderblad hackade
myntakvistar

Gör så här

1
Blanda färs, salt, spis­kummin, koriander, peppar och vitlök. Dela färsen i åtta lika stora delar och forma färsen runt spetten. Pensla spetten med oljan och lägg på het grill. Grilla cirka 10 minuter, vänd dem då och då.

2
Skala och skiva löken. Skär limefrukten och tomaterna i klyftor. Servera spetten i libabröd tillsammans med lime- och tomatklyftor, hummus, picklad gurka och yoghurt. Garnera med rödlök, chiliflingor, korianderblad och mynta.


Kommentar:
Hummus och picklad gurka passar bra till, se recept nedan.