Du behöver

  • 1 1/2 cl osötad hallonpuré
  • 1 1/2 cl sockerlag, se ruta
  • 1 tsk saft av riven pressad ingefära
  • 5 cl färskpressad limesaft
  • 1/4 (1 knapp matsked) äggvita, lätt vispad
  • is
  • hallonsoda eller fruktsoda

Gör så här

Häll hallonpuré, sockerlag, ingefärssaft, limesaft, äggvita och is i en shaker. Skaka häftigt tills shakern är immig och sila upp i cupglas. Toppa med lite hallonsoda eller fruktsoda.


Kommentar:
Tips! Hallonpuré gör du lätt själv genom att mixa färska eller frysta tinade hallon och sedan passera dem genom en finmaskig sil.

Sockerlag: Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och låt sjuda ett par minuter och låt svalna. Sockerlagen kan smaksättas med citrusskal, öter som citronverbena eller mynta, eller kryddor som till exempel kanel eller vanilj.