Du behöver
- 300 g rabarber
- 2 krm salt
- 0.5 msk rosépeppar finkrossad
- 2 krm kajennpeppar
- 2 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 600 g laxfilé tinad
- 1 msk potatismjöl
- 0.75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- citronolja att steka i
- 8 skiva surdegsbröd
- 2 näve spenatblad sköljda
- 10 st rädisor skivade
Gör så här
1
Skär väl sköljd rabarber i centimeterbreda bitar, så behöver de inte skalas. Lägg med salt, pepparsorter, vatten och socker i kastrull, koka rabarbern mjuk, cirka 5 minuter. Blanda 1 msk potatismjöl med 2 msk kallt vatten, häll ner i sjudande rabarberröra i tunn stråle. Låt koka upp, ta från spisen. Strö tunt med socker på ytan, låt svalna lite.
2
Dela laxen grovt och mixa den slarvigt med 1 msk potatismjöl, 3/4 tsk salt och kajennpeppar. Forma till fyra biffar och stek dem i medelvarm panna i olja 3–4 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.
3
Stek brödet också, om du vill. Varva spenat, rädisor, burgare och salsa mellan brödskivorna.