Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 2 krm salt
  • 0.5 msk rosépeppar finkrossad
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 600 g laxfilé tinad
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • citronolja att steka i
  • 8 skiva surdegsbröd
  • 2 näve spenatblad sköljda
  • 10 st rädisor skivade

Gör så här

1
Skär väl sköljd rabarber i centimeterbreda bitar, så behöver de inte skalas. Lägg med salt, pepparsorter, vatten och socker i kastrull, koka rabarbern mjuk, cirka 5 minuter. Blanda 1 msk potatismjöl med 2 msk kallt vatten, häll ner i sjudande rabarberröra i tunn stråle. Låt koka upp, ta från spisen. Strö tunt med socker på ytan, låt svalna lite.

2
Dela laxen grovt och mixa den slarvigt med 1 msk potatismjöl, 3/4 tsk salt och kajennpeppar. Forma till fyra biffar och stek dem i medelvarm panna i olja 3–4 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.

3
Stek brödet också, om du vill. Varva spenat, rädisor, burgare och salsa mellan brödskivorna.