Du behöver

  • 1 stor Kronfågel ugnsklar Gårdskyckling
  • 500 g delade delipotatis
  • 2 skalade morötter i stavar
  • 1 grön squash i skivor
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 1 röd paprika i mindre bitar
  • 2 klasar körsbärstomater
  • 1 broccoli i små buketter
  • Tillbehör
  • 2 frp gourmet creme fraiche dill

Gör så här

Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg efter ca 1 timmes tillagning, potatis, morötter, squash, rödlök och paprika i en separat form bredvid kycklingen och sätt in i ugnen. Låt steka med tills allt ungefär är färdigt samtidigt. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Förväll broccolin hastigt och lägg tillsammans med tomatklasarna bredvid grönsakerna de sista ca 10-15 min. av tillagningen. Tips: Har man två ugnar så lägg grönsakerna på en separat långpanna med 200C värme. Servera kyckling med potatis, grönsaker och dill fraiche Smaklig måltid!