Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 st romansallad
  • 6 skiva surdegsbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 dl ättiksgurka finhackad
  • 0.5 dl rödbetor finhackade inlagda
  • 0.5 st rödlök skalad och skivad
  • 4 st äggulor
  • dijonsenap

Till servering

potatisklyftor ugnsrostade

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och nymald svartpeppar och forma fyra burgare. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek burgarna på bägge sidor men stek inte för länge, låt kärnan vara aningen rosa och inte helt genomstekt.

2
Skölj salladen och rosta brödet i torr panna på bägge sidor. Bred majonnäs på brödet, lägg på sallad och burgare och garnera med finhackad ättiksgurka, rödbetor och rödlök.

3
Servera med äggula, ytterligare en brödskiva om du vill och dijonsenap. Ugnsrostad potatis i tunna klyftor är gott till.


Kommentar:
Tips! För extra mycket smak, blanda riktigt finhackad gul lök, finhackade rödbetor och finhackad ättiksgurka i färsen.