Du behöver

  • 500 g squash
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl sötmandel finmald
  • 2 st bittermandel finmalda

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv squashen. Lägg den i en handduk och krama ur vätska. Vispa ihop mjölk, mjöl, socker och ägg.

2
Blanda squash, mald sötmandel och mald bittermandel i smeten och rör den jämn.

3
Häll smeten i en smord pajform (cirka 23 i diameter) och grädda i 40–45 minuter i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg.

4
Servera squashkakan till kaffet eller som dessert, gärna ljummen och gärna med en klick glass eller vispad grädde till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Maud Eriksson från Luleå, provlagat av Icakurirens matredaktion.