Du behöver

  • ca 1 kg palsternacka
  • olja
  • salt
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 liten gul lök, skalad
  • 1 liten kokt potatis, skalad
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • nymalen svartpeppar
  • småtomater till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skala palsternackan och skär i smala klyftor på längden, lägg på plåt och vänd ihop med olja och salt. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter. Skaka om då och då. Den ska bli mjuk och få fin färg.

3
Rör ihop creme fraiche, riven ost och persilja till en kräm i en skål.

4
Finriv lök och potatis ner i en skål, blanda med ägg, timjan, 1 tsk salt och rikligt med svartpeppar. Blanda i färsen och arbeta till en jämn smet. Forma 8 biffar och stek i smör och olja i medelhet panna cirka 3 minuter per sida.

5
Servera de nystekta biffarna med palsternacka, prästostkräm och småtomater