Du behöver
- ca 1 kg palsternacka
- olja
- salt
- 2 dl lätt creme fraiche
- 1 1/2 dl riven prästost
- 2 msk hackad persilja
- 1 liten gul lök, skalad
- 1 liten kokt potatis, skalad
- 1 ägg
- 500 g nötfärs
- 1/2 tsk torkad timjan
- nymalen svartpeppar
- småtomater till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala palsternackan och skär i smala klyftor på längden, lägg på plåt och vänd ihop med olja och salt. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter. Skaka om då och då. Den ska bli mjuk och få fin färg.
3
Rör ihop creme fraiche, riven ost och persilja till en kräm i en skål.
4
Finriv lök och potatis ner i en skål, blanda med ägg, timjan, 1 tsk salt och rikligt med svartpeppar. Blanda i färsen och arbeta till en jämn smet. Forma 8 biffar och stek i smör och olja i medelhet panna cirka 3 minuter per sida.
5
Servera de nystekta biffarna med palsternacka, prästostkräm och småtomater