Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st rotselleri klyfta
- 1 st gul lök
- 2 st potatis
- 1 msk timjan finhackad
- 6 dl grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
Garnityr
1 msk pumpafrö
4.5 st grönkål blad
1 msk smör
salt och svartpeppar
Gör så här
1
Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skär rotselleri, lök och potatis i mindre bitar. Koka upp buljongen och tillsätt alla grönsaker utom blomkålen i buljongen. Koka i 10 minuter och lägg i timjan och blomkål. Sjud i ytterligare cirka 5 minuter. Häll i grädden och låt allt få ett uppkok. Dra kastrullen av värmen.
2
Rosta pumpafröna i torr panna tills de börjar poppa. Strimla grönkålen fint. Ta upp pumpafröna och lägg 1 msk smör i pannan. Fräs kålen i smöret några minuter och blanda med pumpafröna. Smaka av med salt och peppar.
3
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera soppan toppad med grönkålsfräset.