Du behöver

  • 9 st plommon
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl mandelmjöl (i brist på det vetemjöl)
  • 4 st ägg
  • 3 dl vispgrädde ovispad
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • smör att ja formarna

tillbehör

grädde lättvispad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader grill. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg dem på en papprad plåt med snittytan nedåt. Grilla plommonen i mitten av ugnen i 5 minuter tills skalet börjat släppa. Ta ut och låt svalna. Ta bort skalen och pudra plommonen med florsocker.

2
Ändra ugnsvärmen till 200 grader utan grill.

3
Vispa mjölk och mandelmjöl slätt. Vispa i ägg, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker.

4
Smörj 6 små ugnsformar med smör. Häll ett tunt lager äggsmet i botten på varje form.

5
Grädda i 5 minuter. Ta sedan ut formarna och fördela plommonen. Häll på resten av äggsmeten och grädda i ytterligare cirka 20 minuter tills smeten stannat och fått fin färg.

6
Låt formarna svalna något och pudra över florsocker.

7
Servera clafoutin ljummen med lättvispad grädde.