Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 400 g spenat
  • 250 g keso
  • 100 g ädelost
  • 100 g valnötter, grovt hackade
  • 24 cannelonirör
  • 50 g riven parmesan
  • 15 små tomater
  • BECHAMELSÅS
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • ½ krm muskot
  • salt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Laga till bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjölet. Vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget. Vispa emellanåt. Koka på låg värme några minuter till såsen tjocknat något. Rör i muskot. Smaka av med lite salt.

3
3. Skiva svampen. Fräs i olja. Dra bort pannan från värmen. Tina spenaten och blanda med svampen. Rör i keso. Mosa ädelosten med en gaffel och rör i. Blanda med nötter.

4
4. Häll på ett par deciliter av bechamelsåsen i en ugnsfast form. Koka rören ett par minuter. Skölj dem med kallt vatten. Skeda i fyllning i varje rör. Lägg i formen. Häll över resterande sås när alla rören är på plats i formen. Strö över riven parmesan.

5
5. Toppa med tomater. Baka i ugn i cirka 30 minuter.


Kommentar:
Spenat, detta under till grönsak, innehåller bland annat järn, C- och E-vitamin samt betakaroten.

833 KCAL PER PORTION
40 g protein, 41 g fett, 76 g kolhydrater