Du behöver
- 100 g champinjoner
- 1 tsk olja
- 400 g spenat
- 250 g keso
- 100 g ädelost
- 100 g valnötter, grovt hackade
- 24 cannelonirör
- 50 g riven parmesan
- 15 små tomater
- BECHAMELSÅS
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk
- ½ krm muskot
- salt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
2. Laga till bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjölet. Vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget. Vispa emellanåt. Koka på låg värme några minuter till såsen tjocknat något. Rör i muskot. Smaka av med lite salt.
3
3. Skiva svampen. Fräs i olja. Dra bort pannan från värmen. Tina spenaten och blanda med svampen. Rör i keso. Mosa ädelosten med en gaffel och rör i. Blanda med nötter.
4
4. Häll på ett par deciliter av bechamelsåsen i en ugnsfast form. Koka rören ett par minuter. Skölj dem med kallt vatten. Skeda i fyllning i varje rör. Lägg i formen. Häll över resterande sås när alla rören är på plats i formen. Strö över riven parmesan.
5
5. Toppa med tomater. Baka i ugn i cirka 30 minuter.
Spenat, detta under till grönsak, innehåller bland annat järn, C- och E-vitamin samt betakaroten.
833 KCAL PER PORTION
40 g protein, 41 g fett, 76 g kolhydrater