Du behöver
- 4 benfria karrékotletter
- 10 cm färsk ingefära i bit
- salt, svartpeppar
- japansk soja
- smör eller olja till stekning
- 1 dl fint äppelmos
- 1/2–1 tsk nyriven ingefära
- 1–2 msk japansk soja
- 2–3 blodgrapefrukter
- 2–3 nävar späd mangold
- 200 g ätfärdiga stora vita bönor
- 20–24 urkärnade svarta oliver
- 2 msk (rostade) mandelspån
Gör så här
1
Gnid kotletterna runtom med färsk ingefära, salta, peppra och pensla med soja. (Smör)stek på dryg medelvärme cirka 4 minuter på varje sida.
2
Blanda äppelmos med nyriven ingefära, smak- och färgsätt med soja. Eller förenkla och använd färdigköpt barbequesås.
3
Skär skalet av grapefrukterna med vass kniv. Filea fruktköttet med kniv längs hinnorna, eller skiva frukten tvärsöver och halvera skivorna.
4
Skölj mangolden, och sedan bönorna i sil, låt rinna av. Blanda mangold, grapefrukt, bönor, oliver och mandelspån.