Du behöver

  • 4 benfria karrékotletter
  • 10 cm färsk ingefära i bit
  • salt, svartpeppar
  • japansk soja
  • smör eller olja till stekning
  • 1 dl fint äppelmos
  • 1/2–1 tsk nyriven ingefära
  • 1–2 msk japansk soja
  • 2–3 blodgrapefrukter
  • 2–3 nävar späd mangold
  • 200 g ätfärdiga stora vita bönor
  • 20–24 urkärnade svarta oliver
  • 2 msk (rostade) mandelspån

Gör så här

1
Gnid kotletterna runtom med färsk ingefära, salta, peppra och pensla med soja. (Smör)stek på dryg medelvärme cirka 4 minuter på varje sida.

2
Blanda äppelmos med nyriven ingefära, smak- och färgsätt med soja. Eller förenkla och använd färdigköpt barbequesås.

3
Skär skalet av grapefrukterna med vass kniv. Filea fruktköttet med kniv längs hinnorna, eller skiva frukten tvärsöver och halvera skivorna.

4
Skölj mangolden, och sedan bönorna i sil, låt rinna av. Blanda mangold, grapefrukt, bönor, oliver och mandelspån.